بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان، حمیدرضا آذرپور معاون گردشگری این ادارهکل در این نشست گفت: «گردشگری فعالیت پیچیدهای است که بخشهای مختلف جامعه و اقتصاد را در بر میگیرد. با وجود رقابت شدید برای توسعه گردشگری در جامعه باید برنامهریزیهای مناسبی صورت بگیرد تا بتوان به اهداف توسعه گردشگری دست یافت.»
او افزود: «جاذبههای گردشگری یک مقصد، تنها به ویژگیهای محیط طبیعی، ابنیه تاریخی، صنایعدستی و نظایر آن خلاصه نمیشود، بلکه رویدادهایی که در یک مقصد گردشگری رخ میدهند خود میتوانند به عنوان منبع مهمی برای جذب گردشگران تلقی شوند.»
او ادامه داد: «امروزه اهمیت برپایی نمایشگاهها و جشنوارهها در توسعه اقتصاد جهانی روز به روز در حال افزایش است و برپایی نمایشگاهها به ویژه در سطوح منطقهای و بینالمللی از جنبههای مختلف موجبات پویایی اقتصاد بومی را فراهم میسازد که از جمله آن کمک به توسعه و رونق صنعت گردشگری و نیز حفظ و ارتقاء سطح اشتغال ملی است.»
رضا فخریزاده، نماینده شهرهای خلاق کمیسیون ملی یونسکو در ایران نیز در این نشست گفت: «مردم جهان با اهداف مختلف، روزهای زیادی را در طول سال جشن میگیرند که یکی از مهمترین اهداف، اتحاد و همدلی مردم کره زمین است. جشنوارهها مطابق با فرهنگ هر کشور که شامل آیین، سنن، آداب و قوانین دولتی است، برگزار میشود، اما هدف غایی و بنیادی این رویداد، هماهنگی مردم جهان به امیدِ داشتن جهانی آرام، بدون جنگ و ناراحتی است.»
او ادامه داد: «از آنجا که غذا، نقش مهمی در ساخت مکانها و مقصدهای گردشگری دارد، میتواند بهعنوان نمادهای شایسته معرفی فرهنگ و تمدن مقاصد معرفی شود و تنوع اقلیم و طبیعت استان گیلان باعث شده که سفره متنوعی از غذاهای بومی و محلی گسترده شود، توجه به این مجموعه از میراث گردشگری در قالب برپایی جشنوارههای غذا موجب توسعه ویژه مناطق و ایجاد هویتبخشی به ساکنان محلی و ارتقای گردشگری مکانها میشود.»
این مسئول افزود: «توسعه مدِ نظر یونسکو، توسعه پایدار است که دارای چهار بُعد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و زیستمحیطی است و برای رسیدن به توسعه پایدار باید به رشد تمامی این ابعاد توجه شود. به عبارت دیگر، رشد اقتصادی بدون در نظر گرفتن رشد فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی بینتیجه است و پایدار نیست.»
انتهای پیام/